Nieuws & oogst

6 mei 2017

De eerste week dat er dit jaar geoogst kan worden. Elke week krijgen de deelnemers een mail met wat er te oogsten is. Ik ben er op dinsdag en zaterdag van 9 tot 5 uur. En op donderdagmiddag van 1 tot 5 uur.

24 april 2017

Er is het nodige geplant en gezaaid en natuurlijk ben ik bezig het onkruid binnen de perken te houden. De erwten, kapucijners en peultjes had ik binnen gezaaid, ze zijn inmiddels buiten uitgeplant. Knolselderie, prei, ijsbergsla en gemengde sla zijn geplant en aardperen gepoot. Er is toch een tunnelkas gekomen, dus binnen tomaten gezaaid. En courgette, pompoen en komkommer. Buiten heb ik snijbiet gezaaid en nog meer spinazie, rucola en raapstelen. Door het koude weer groeit het niet zo hard, maar het ziet er al wel mooi uit! Ik hoop dat ik, als het weer warmer wordt, snel oogstnieuws kan sturen.

2 april 2017

Wie langs de tuin is gereden de afgelopen weken zal zeker hebben gezien dat er nu wat gebeurd. Het heeft wat langer geduurd door de vele regenval. Intussen is er mest en compost verspreid en door de grond gemengd. Er is een haag geplant en gaas gezet. Er is gefreesd en sinds vrijdag 24 maart ben ik aan het planten en zaaien.

  • Rabarber, asperges en aardbeien, bessenstruiken en frambozen zijn geplant.
  • Rucola, raapstelen, radijs, tuinbonen, bietjes en spinazie, worteltjes, pastinaak en wortelpeterselie zijn gezaaid.
  • Sla, rode eikenbladsla, andijvie, koolrabi en bietjes zijn geplant.
  • Aardappels, uien, knoflook, sjalotten en lenteui zitten in de grond.
Er is een mooi bord opgehangen aan het hek. Wil je al eens komen kijken, van harte welkom!